じっちゃんの名にかけて!

英語学習, 本, エンタメ, 旅行, 仕事などの紹介

嫌なことを考えてしまうときは人生時計に注目

2021年7月の厚生労働省の発表によると、2020年の日本人の平均寿命は女性が87.7歳、男性が81.6歳となり、ともに過去最高を更新した。

According to data released by the Ministry of Health, Labor and Welfare in July 2021, average life expectancy in Japan reached record highs for both women and men in 2020, at 87.7 years and 81.6 years, respectively.

 

人生を24時間時計に例えると、今何歳に相当するのか?

If life were a 24-hour Clock, what time is it for you right now?

 

ここで、だいたい80歳が平均寿命とすると、その年齢に達したときに時計の針は24時間になると考える。 私たちには、24時間の命があり、その24時間を生きるのに80年かかる。80年を24時間で割ったものが1時間あたりの生命となる。

したがって、1時間は3.33年分の人生を生きたことになる。

If we assume here that 80 is the average life expectancy, then the clock will hit 24 hours when we reach that age. We have 24 hours to live, and it takes 80 years to live that 24 hours. 80 years divided by 24 hours is our lifetime per hour. Therefore, one hour is 3.33 years of life lived.

 

 

 

 

人生時計(80歳を寿命とした場合)

20歳 = 20 ÷ 3.33 = 6時

30歳 = 30 ÷ 3.33 = 9時

40歳 = 40 ÷ 3.33 = 12時

50歳 = 50 ÷ 3.33 = 15時

60歳 = 60 ÷ 3.33 = 18時

70歳 = 70 ÷ 3.33 = 21時

80歳 = 80 ÷ 3.33 = 24時

 

f:id:micchannko:20210919092949j:image

 

When you reach the age of 20 years old your 24-hour clock reads 6 am in the morning. 
At 30 years of age, it's just after 9.00 am in the morning. At 40 years of age, it's past noon. 

 

ここで大切なのは、40歳で人生の折り返し(正午)ということ。

平均寿命がさらに100歳に延びれば、50歳で正午となる。

 

今40歳であと40年生きると仮定すると、

残された日数は、

40 年 x 360 日/年 = 14,400 日

1日8時間睡眠として、それ以外の活動時間は

14,400 x (24-8)/24 = 9,600 日

また月に160時間労働として、それを除くと、

9,600 日 - (160 時間/月 x 12 月/年 x 40 年 ÷ 24 時間/日) = 9,600 日 - 3,200 日 = 6,400 日

 

よって、今40歳の人はあと6,400 日も自由な時間がある!!

A person who is 40 years old now has 6,400 more days of free time!

 

もし、1日スマホを触る時間を2時間とすると

(科学の進歩で40年のうちにスマホも別の形の何かになっているに違いない)

2 時間/日 x 360 日/年 x 40 年 ÷ 24 時間/日

= 1,200 日

よって、残りの日数は、6,400 - 1,200 = 5,200 日。

スマホにこれだけの日数(1,200 日)を取られるのは、何とももったいない。

If we assume that we spend two hours a day on our phones (With technology development , I bet that even in 40 years, the smartphone will have become something else.) ,

2 hours/day x 360 days/year x 40 years ÷ 24 hours/day = 1,200 days

Therefore, the number of days remaining is 6,400 - 1,200 = 5,200 days.

It's such a waste of time for a phone to take up so many days.

 

また、1日に嫌なことを考えている累積時間を1時間とすると、40年間で600 日も消費することになる!!

嫌な相手を考えている場合はその人に600日も費やすのだ。

 

何と馬鹿らしいことか。

If the cumulative time you spend thinking about something negative in a day is one hour, that would consume 600 days over 40 years! If you are thinking about someone you don't like, you will spend 600 days on that person. How ridiculous is that?

 

人生は長いようで短い。自分の人生時間の使い方は自分次第。

自分をご機嫌にすること、自分を高めてくれることに時間を当てていこう。

Life is long but short. How you use your life time is up to you. Let's spend our time doing things that put us in a good mood, things that make us valuable.